Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SweBowl


Den inställda SM-finalen 2020 i 3-manna kan få ett avgörande och det i TV-rutan. SVT vill ha med bowling på sin egen SM-vecka i februari om pandemin lagt sig. Förbundet har sagt ja och nu har alla finallag till Boden i vintras också tackat ja.
 
Kvalperioden för 3-manna förlängs ytterligare till den 2 maj 2021 för att alla distrikt ska ha möjlighet att genomföra sina DM. Nya finaldatum för SM-finalen 2021 är satta till 5-6 juni 2021.
 
Nu har alla matcher som skjutits upp i den Nationella serien på grund av pandemin fått nya speldatum efter årsskiftet. Nya speldatumen hittas på BITS. En uppstart av matchspel förutsätter dock att myndigheterna ger klartecken till matchspel igen.
 
Tre aktuella och större tävlingar – Leandersson Christmas Tournament i Mora, Svan´s Tak Masters i Markaryd och Bil Nord Open i Örnsköldsvik skjuter samtliga fram sina tävlingsdatum. Detta på grund av den pågående pandemin.
 
Tio bowlingföreningar beviljades kompensationsstöd för ekonomiska förluster på grund av covid-19 under det tredje kvartalet 2020. Totalt fick de tio föreningarna 204 000 kronor.
 
Nu kan du anmäla ditt intresse för att spela +50 VM, som är planerat att genomföras november 2021, till förbundskapten Christel Carlsson. – Det är en väldigt rolig upplevelse, men på grund av pandemin är ingen plats utsedd ännu, förklarar Christel.
 
Den stora ungdoms- och juniortävlingen Swedish Youth Open, SYO, 2020 skjuts upp på grund av covid-19. Ny preliminär speltid är satt till slutet av mars månad 2021.
 
I Markaryd planeras för nya Svan´s Tak Masters. En helt ny 0-hcp tävling som dock kunde ha fått en enklare start. – Med tanke på utvecklingen den senaste tiden hoppas vi verkligen att tävlingen kan genomföras, säger Joachim Back, tävlingsansvarig.
 
Svenska Bowlingförbundet skjuter upp alla matcher i Nationella serien med start i dag till och med den 31 december 2020. En huvudorsak är att så många regioner nu infört de skarpare allmänna råden att alla serier i den Nationella serien nu berörs.
 
Ideella Folkspel, föreningslivets eget lotteribolag, har summerat försäljningen av Bingolotter, Sverigelotter och Julkalendrar det senaste verksamhetsåret. Det visade att bowlingföreningar, som sålt dessa, tjänat ihop hela 3 375 000 kronor.
 
Igår tisdag kom besked om att ytterligare fyra regioner inför skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19. Förbundet agerar som tidigare och skjuter upp berörda matcher
 
Svensk ungdomsbowling får ytterligare drygt en halv miljon kronor. Det sker när den andra och ordinarie utbetalning för 2020 ur Svenska Spels ungdomsinitiativ Gräsroten genomförs den 11 november.
 
Nu är det klart att C More Sportkanalen direktsänder finaldagen av EBT-deltävlingen Leandersson Christmas Tournament i Mora Parken bowling. – Det blir hela 3 timmar direktsänd bowling, säger en glad Mikael Alfredsson, som är tävlingsansvarig.
 
I veckan införde fem nya regioner skärpta allmänna råd lokalt för minskad smittspridning. Även matcher där lag från dessa regioner deltar kommer att skjutas upp och Seriekommittén arbetar med att hitta nya speldatum.
 
Idag lanserar Svenska bowlingförbundet en särskild webbsida på Swebowl.se där vi samlat viktig och aktuell information kring covid-19 och bowling, både nationellt och regionalt. Ni hittar sidan via en ny knapp högre upp på Swebowl.se startsida.
 

Bowlingpalatzet Tyresö
Tyresö Bowlingpalatz är vår hemmahall. Besök gärna deras hemsida genom att klicka på loggan.
Sidfot

Postadress:
Tyresö BK - Bowling
Lennart Sporre, Logvägen 16
13543 Tyresö

Kontakt:
Tel: +46702793472
E-post: bowling@tyreso-bk.se

Se all info