Nyheter från SweBowl

Västerås kommer att få 6 nya Kägel-banor till hösten och KK Bataljon, som då flyttar från Skultuna, storsatsar både internationellt och lokalt. - Vi jobbar för att Kägel ska blomstra, säger Peter Barkenskiöld.

Något så, i dessa tider, ovanligt som Elitbowling spelades i Eslöv i helgen. Det svenska damlandslaget hade då sitt första läger tillsammans på över ett år. - Det betyder väldigt mycket, säger Josefin Hermansson.

Som tidigare säsonger så presenterar vi hur läget ser ut division 1 Dam och Division 1 Norrland.

Den första semifinalen i PBA Playoffs kommer stå mellan den färgstarke amerikanske tvåhandsspelaren Kyle Troup och den formstarke kanadensaren Francois Lavoie. Det står klart efter att de vann sina kvartsfinaler på TV i helgen.

Om man gör sin första säsong på PWBA-touren och har som mål att bli Rookie of the year, då är det ingen nackdel att få sin första vinst i tredje tävlingen man deltar i. Stephanie Zavala kan vara nöjd med det!

Nya oljeprofilsregler

(2021-05-06 13:00)
Till den kommande säsongen har Svenska Bowlingförbundet beslutat om nya regler för oljeprofiler, bland annat regleras banunderlaget i division ett till tre. - Folk ska inte behöva resa runt med en sju, åtta, klot, säger Michael Granström.

21-årige Sebastian Landin Olsson har precis slutfört ledarskapsutbildningen Eldsjäl 2.0 som ska forma framtidens ledarskap. Nu rekommenderar norrbottningen andra unga att söka. - Jag hade gjort om det om jag hade kunnat, säger han.

Påminnelse från SK

(2021-05-05 08:22)
SK har fått ovanligt många frågor om man ska anmäla sig till nästa seriesäsong eller inte. Enligt inbjudan som skickades ut till alla föreningar, tillämpar förbundet tills-vidare-anmälan.

Nyhetsbrev April

(2021-05-04 13:00)
Svenska Bowlingförbundets nyhetsbrev har skickats ut, där samlar vi nyheter från de två senaste månaderna. Dessutom skriver den här månaden Generalsekreterare Peter Hodor från sitt perspektiv.

Tidernas bästa dambowlare tog en ny seger på damernas amerikanska proffstour PWBA i helgen. Dagen före sin 47e födelsedag vann hon i helgen PWBA Lincoln Open. - Detta är nog den bästa födelsedagspresent jag har fått, säger hon till pwba.com.

Avgörande Roll-off på roll-off, på roll-off. Det var dramatiskt när Jesper Svensson i går kväll mötte Sam Cooley i 16-delsfinalen av PBA Playoffs.

Matchen i PBA Playoffs mellan den sjätteseedade Jesper Svensson från Vimerby mot elfte-seedade Sam Cooley från Australien visas på amerikansk TV på söndag. - Det blir väldigt tufft, säger Jesper Svensson.

”Skit, väldigt skit”

(2021-04-29 13:00)
Swebowl har frågat landslagsspelare från Danmark, Holland och Singapore hur deras bowling-situation ser ut under pandemin. - Alla bowlinghallar har varit stängda, säger dansken Jesper Agerbo.

Ett sätt att påverka hur Svenska Bowlingförbundet jobbar är att skicka in en motion till årsmötet före den 12 juni, men det finns också andra sätt. - Det finns möjlighet för alla att föra fram synpunkter, säger Christer Jonsson.

Damernas amerikanska proffstour, PWBA, återstartade i helgen efter ett längre uppehåll och Ukrainska Dasha Kovalova tog revansch direkt. - Jag var ganska besatt av att bli bättre, säger hon till pwba.com.

Tyresö Bowlingpalatz är vår hemmahall. Besök gärna deras hemsida genom att klicka på loggan.

E-post: bowling@tyreso-bk.se