Nyheter från SweBowl

Regeringen beslutade förra veckan att ge idrottsrörelsen 1 miljard kronor i förlängt stöd på grund av coronapandemin. Nu är det mesta klart hur föreningar ska ansöka och även landets bowlingföreningar kan söka.

Inbjudan SUL och BHL

(2020-09-23 16:03)
Vecka 42 drar både SUL och BHL igång igen, du är väl med?

Damernas Elitserie kör igång till helgen. I Kungsbacka är det sammandrag med en tippad seriefinal direkt och i Nyköping spelar BK Merci mot både B-K Eva Stockholm och Hammarby IF.

Första pandemianpassade serieomgången är avklarad. Swebowl har kollat hur några bowlinghallar säkrat miljön under matcherna och hur det fungerat. - Det viktigaste är ett bra samarbete mellan hallar och spelare, säger sportchef Michael Granström.

Dagar före seriespelet startar igen har 36 bowlinglag bekräftats avanmälda på grund av covid-19. – Det är främst lag i lägre serier, men vi har även ett elitserielag på damsidan som avsagt sig sin plats, förklarar seriekommitténs Peter Lagerroos.

Förbundskapten Robert Andersson upplöste i helgen det svenska damlandslaget till EM i Ålborg 2021. Orsaken är att mästerskapet flyttats på grund av covid-19. - Det har blivit för lång tid mellan uttagningen och mästerskapet, förklarar Robert.

I helgen blev det klart att det blir ytterligare 1 miljard kronor i statligt stöd i höstbudgeten till den svenska idrottsrörelsen på grund av Coronapandemin.

Valberedningen lämnade idag sitt förslag till ny förbundsstyrelse inför Svenska bowlingförbundets årsmöte 2020 den 4 oktober i Solna.

Bakgrunden till detta informationsbrev är att SvBF, med stöd av RF, FHM och SBHF, har beslutat att genomföra Nationella serien 2020/2021. SvBF har också tagit fram ett säkerhetsdokument som stöd för stöd och råd för att genomföra matcherna.

Påminnelse - ETBF Level 1

(2020-08-06 14:04)
INSTÄLLD! Den 29 augusti startar en ny ETBF Level 1-kurs i Nässjö!

Den nationella serien har nu fastställts och första seriematcherna kommer spelas den 12 september

Efter tät diskussion med RF och noga följt de rekommendationer som Folkhälsomyndigeten har angett, kommer serien fastställas den 1 augusti och starta den 12-13 september.

Nu finns ny information om vilka profiler som gäller i Elitserien och Allsvenskan den kommande säsongen.

Säkerhetsprotokoll

(2020-07-04 17:05)
För att kunna genomföra seriematcherna den kommande säsongen, har SvBF och SBHF tagit fram ett säkerhetsprotokoll.

Tyresö Bowlingpalatz är vår hemmahall. Besök gärna deras hemsida genom att klicka på loggan.

E-post: bowling@tyreso-bk.se