Nyheter från SweBowl

När vi tittar runt bland resultaten i serierna under Elitserien och Allsvenskan hittar vi denna vecka en tidigare landslagsspelare som slog omgångens högsta resultat. Det var Team Linköpings Magnus Andersson som i mötet med Clan F slog hela 1049.

Dag 2 i Norra gruppens sammandrag tog Hammarby 4 poäng idag. I den Södra gruppen tog Calluna, topplag även i fjol, och X-Calibur F, nykomlingar för året, varsin dubbelseger.

Arvika-laget Jösse har förstärkt sitt lag till årets säsong och siktar säkert på att vara med och slåss om SM-titeln till våren. På söndagen tog man tredje raka vinsten efter att ha besegrat Clan med 14-6.

Många Sydallsvenska matcher slutade i helgen med stor poängdifferens. En av de matcher vanns av Höganäs BC som fick med sig tre matchpoäng från dagens bortafärd.

Hon har länge dragits med skadebekymmer och har nyligen gjort comeback efter en fotoperation – då var Caroline Lagerlöf (tidigare Jonsson) matchens klart bästa spelare när B-K Eva besegrade BK Högland på hemmaplan.

Lördagen bjöd på idel hemmasegrar med undantag för Clan och Kaskad som bröt trenden på sina respektive bortaresor. Nykomlingarna Femtionian tog sin första tvåpoängare och ligger just nu på sjätte plats i elitserien.

Två lag i vardera gruppen har fortfarande inte tappat någon poäng i Mellanallsvenskan. Det är BK Tegner och BK Örnen i Grupp A samt Sundbybergs IK och BK Glam i Grupp B. Samtliga lag tog var sin ny hemmaseger under lördagen.

Efter två spelomgångar har Flash spelat fyra matcher i Nordallsvenskan. Laget har tre vinster och en oavgjord efter helgens två vinster i Umeå och Skellefteå.

Helgen omgång av Världens bästa liga inleds med att två slutspelslag: B-K Eva och BK Högland drabbar samman på Högdalen, och avslutas med att ytterligare två, BK Jösse och Team Clan, slåss i Arvika.

Det visade sig att ni läsare uppskattade den återkommande texten, ”Bowlingsverige runt” förra året. Därför återkommer vi på swebowl med ”Bowlingsverige runt”, en text som mest inriktar sig på matcher och prestationer under eliten och allsvenskan.

Tyresö Bowlingpalatz är vår hemmahall. Besök gärna dess hemsida genom att klicka på loggan.

E-post: bowling@tyreso-bk.se