Nyheter från STBF

Vi bjuder in till årets upplaga av 3-manna DM i Sollentuna Bowlinghall. SM spelas i Norrköping i december, och stegfinalen spelas ev. i samband med SM-veckan i Sundsvall i början av 2019. En spännande tävling i flera delar. Och DM bjuder på nyheter!

Sollentuna Bowlinghall är värd för årets distriktsmästerskap i 3-manna. Nio lag kommer att kvalificera sig för SM. Nytt för i år är finalspel även i B-klassen. Kvalet pågår mellan 4 oktober och 10 november. Final spelas 11 november. Välkomna!

Vid St-Mäst Skärgårdspokalen i Norrtälje för två veckor sedan storspelade två Stockholmsdamer och slog till med nya distriktsrekord. Katrin Fahlström, HIF, 1267 på fem och Emma Burman, Eva, 1538 på sex serier.

Funderat på licens? Då är det dags att skaffa en nu! StBf bjuder nämligen på alla nya B-licenser i distriktet 2018/2019 som registreras senast 31 mars 2019. Erbjudandet gäller för nya spelare som inte haft licens någon gång under de senaste 10 åren.

Vi påminner om att det finns möjlighet att lägga upp oljeprofil även i Stockholmsligan, men att det är frivilligt. OM man väljer att använda funktionen gäller samma regler som för nationella serien. Blå Boken D201 p1 gäller samtliga lag oavsett.

Säsongens Seniortour startade i vanlig ordning i Stockholm och Vårby. Bäst av distriktets spelare klarade sig Sollentunas Stefan Ohlsson som slutligen hamnade på bronsplats. Karl-Johan Mattsson toppade i kvalet och Hans Larsson i finalsteg 1.

BK Rullarna B har dragit sig ur Stockholmsligan 4 vilket innebär att lagets matcher stryks. Ändringen kommer att ske inför helgen. Laget kommer dock att stå kvar i tabellen. Vid eventuella frågor, kontakta kansliet@stbf.se.

När Spader Dams klassiska tjejtävling spelades i helgen var B-K Evas Linnea Rundgren bäst av Stockholmstjejerna. Det blev finalspel och en silverplats.

Vi gratulerar följande spelare till nomineringen att få deltaga i Team Sweden Youth Academy 2018/2019; Fredrik Andersson(HIF), Lukas Sevelin(AIK), Mathilda Tidbeck(Eva) och Jesper Gren(Stureby).

I helgen spelades distriktsmatch mellan Stockholm och Gotland i Stånga. Stockholm fick slutligen lämna över vandringspokalen och gratulerar Team Gotland till mycket bra spel.

Det är inte ofta som det publiceras böcker om bowling. Men i år utgavs den historiska ”Stockholms Bowlingförbund 100 år – en återblick”. Och nu har den gått till final i Publishing-priset 2018!

Vi har utbildningen som ger dig möjligheten att utbilda dina grupper i modern bowling, starta nya grupper, erbjuda träning både individuellt och i grupp med helt nya kunskaper.

Stockholmsmästerskapet är visserligen redan igång i Jakobsberg och Norrtälje, och Seniortouren spelas redan i Vårby. Men imorgon är det dags för 1-dagstävlingen Premiärstriken på Bowl-o-Rama och nästa vecka är det dags för nya Täby Challenge 2018.

Anmälningsdags!

(2018-08-24 13:16)
Svenska Bowlingförbundet bjuder in till en ny säsong av Svenska UngdomsLigan. I Stockholm bjuder vi också in till Junior League. Anmäl er på en gång eller senast 9 september. Välkomna!

Tyresö Bowlingpalatz är vår hemmahall. Besök gärna dess hemsida genom att klicka på loggan.

E-post: bowling@tyreso-bk.se