Nyheter från STBF

Det individuella DM-kvalet pågår fram till och med söndag 29 april. Därefter är det avgjort vilka som kvalificerar sig till finalerna 15-17 maj. I skrivande stund är ca 200 Stockholmare anmälda. Välkomna att lägga upp er starttid idag! www.dm.stbf.se

På måndag går flyttlasset till nya lokaler på Ankdammsgatan i Solna. Vi ser framför oss en hektisk vecka för att komma på plats och koppla in alla nödvändiga kommunikationer. Ni når oss enklast via mail, vi ber om överseende med längre svarstider.

Riksidrottsmuseet anordnar sin årliga Sportboksdag på lördag för allehanda sportnördar(ursäkta uttrycket) att flanera mellan tidningar och böcker med idrottstema. Vår jubileumsbok kommer att vara representerad av delar av Jubileumsbokgruppen!

Under påskhelgen spelades Junior Masters i Eskilstuna. Kevin Melin från AIK vann i finalen mot Christoffer Cranser, Kings Pin, som blev tvåa! Med till karusellen var också William Olofsson, Turbanen som slutade trea och HIF:s Jonathan Hallberg fyra.

Turebergs Kim Corfitz placerade sig på andraplats efter finalförlust mot Mats Olsson BK Ohm som tog hem segern i Ängelholms deltävling i Seniortouren i påskhelgen. Nu återstår Storfinalen 1 maj i Eskilstuna.

Vi håller just nu på att flytta till nya lokaler. Flytten förväntas vara klar under vecka 15. Tills dess är det minst sagt lite stökigt i kanslilokalerna, men vi jobbar för att det inte ska märkas av så mycket utåt. Glad Påsk!

Svenska Bowlingförbundet och Unga På Plats bjuder åter in till ungdomstävling hos RC Bowl i Jönköping. Tävlingen spelas 10-12 augusti. Anmälningssidan har öppnat.

I mars är det åter dags att spela mixedtävling i Rinkeby i form av Djungelskotten. Kvalet påbörjas 3 mars och pågår till 16 april. Final för 12 lag spelas 20 april kl. 18:00.

Nu på söndag 18 mars är sista dagen att beställa vår Jubileumsbok med fri frakt. Vi levererar den till din hemmahall inom Stockholmsdistriktet under vecka 12-13. Välkommen med din beställning. Klicka på bilden här till höger för att komma vidare.

Vi påminner om att läsa på om vad som gäller kring spelbarhet i farmarlagen nu inför kvalspelet. I farmarlagens två sista omgångar utgår t.ex. möjligheten att dubblera en spelare mellan F-, och A-lag. Läs mer i Blå Boken kapitel D §D306.

Vi har funnit vinnare i Bowlingquizet från Jubileumsfirandet. Sju vinnare med 16 rätt, dvs ALLA rätt, vinner två trisslotter vardera.

Vi har fyllt 100 år. På måndag startar DM som har fått nytt finalspel och jubileumspris. Snart är det kvalspel och hög tid att se över farmarlagsreglerna. SM-pågår för fullt, och nytt distriktsrekord på herrsidan. Läs mars nyhetsbrev här.

Flera föreningar har redan hängt på och kopplat ihop sin IdrottOnline-sida med BITS. Här visar vi hur det går till i fyra enkla steg. Varför? Det underlättar licenshantering och medlemshantering!

Stort och hjärtligt tack till alla som deltog i festligheterna på New Bowl Center Gullmarsplan på vår 100-årsdag 23 februari! SM-invigdes av fyra riktiga bowlingkändisar; Lena Sulkanen, Susanne Olsson, Leif Sundström och Anders "Linus" Öhman.

18 och 25 mars är det åter dags för Team Stockholm att samlas och träna. Den här gången står prestationsoptimering och träningsplanering på schemat.

Tyresö Bowlingpalatz är vår hemmahall. Besök gärna dess hemsida genom att klicka på loggan.

E-post: bowling@tyreso-bk.se