Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SweBowl


Lördag i damallsvenskan

(2017-10-21 21:47)
Söder var det enda av topplagen i Södra gruppen som spelade under lördagen, och gjorde det med den äran. I Norra gruppen vann både AIK och Sundbyberg sina hemmamatcher.
 
IKW/Köping BK stod för den stora bedriften i Mellanallsvenskan när laget krossade Västerås SK i toppmötet i Grupp B. Köping vann med hela 18-1 trots bortaplan. I Grupp A forsar AIK vidare med sin sjätte seger efter en klar vinst mot Team Enköping.
 
Ett återkommande fenomen visade sig i helgen när det åter var dags för hemmalagen i Sydallsvenskan att plocka poäng i tabellen. Femtionian tog den enda bortavinsten och Göta knep en poäng av Kabaré.
 

Umeå IK tappade poäng.

(2017-10-21 19:43)
Innan lördagens match hade Umeå IK fyra raka vinster, men på lördagen blev det poängförlust när man tog emot Vilhelmina.
 
På de nordiska mästerskapen för ungdomar i Helsingfors tog svenska Cajsa Wegner ytterligare ett guld idag när hon vann masters. Alida Molander tog brons, samma som Emanuel Jonsson gjorde bland killarna.
 
Tre hemmavinster och tre bortasegrar blev lördagens facit i Elitserien. Nykomlingen Tegnér, titelförsvarande Pergamon samt Team Alingsås vann på bortaplan medan Göta, Bodens BS och Kaskad tog full pott hemma.
 
X-Calibur tog på lördagen sin sjätte raka seger och är fortfarande utan poängförlust efter segern mot nykomlingarna Merci med klara 16-4.
 
När dubbeldistansen nu på eftermiddagen avgjordes på U-23 NM i Helsingfors tog Sverige två nya guld och i All-event vann Cajsa Wegner ytterligare ett guld till medan Robert Lindberg tog ett silver.
 

U-23 NM: Guld i lag

(2017-10-20 13:32)
Tjejerna tog guld när U-23 NMs lag-distans avgjordes idag i Tali-hallen, Helsingfors. De blågula killarna tog silver, 106 poäng bakom hemmanationen Finland.
 
Världens bästa liga bjuder den här helgen på ett par riktiga kanonmatcher i Nässjö. Eller vad sägs om en repris på de fem senaste årens SM-final och en repris på de fyra senaste årens semifinal?
 
När Team Pergamon bortaslog Team Alingsås med 13-7 på torsdagskvällen hade vardera laget en 300-ing, Benjamin Jonsson för Partillelaget och James Gruffman för hemmalaget.
 

U-23 NM: Två brons direkt

(2017-10-19 14:06)
När de nordiska mästerskapen för ungdomar idag drog igång i klassiska Tali-hallen i Helsingfors med singelspelet blev det två bronsmedaljer för svenskarna.
 
Formo-cupen som spelas i Malmö är Sveriges äldsta ungdomstävling. Den har spelats 47 år i obruten följd. - Mycket förändras med Formo-cupen består, säger tävlingsledaren Jonas Torstensson.
 
Det meddelades i inbjudan till nationella serien den 15 april 2017 att förutsättningarna för kvalet till damernas nationella serie kan justeras inför säsongen 2018/2019.
 

”Hyllas” minnesfond

(2017-10-18 13:00)
Nästa kapitel i "Bowlare bryr sig" skrivs nu i Hagfors. Efter att Magnus ”Hylla” Olssons gått bort startar BK Bågen och Joackim Biehl en minnesfond i hans namn. - Bowling är väldigt dyrt, det vi vill göra är att hjälpa till, säger Joackim Biehl.
 

Bowlingpalatzet Tyresö
Tyresö Bowlingpalatz är vår hemmahall. Besök gärna dess hemsida genom att klicka på loggan.
Sidfot

Postadress:
Tyresö BK - Bowling
Lennart Sporre, Logvägen 16
13543 Tyresö

Kontakt:
Tel: +46 70 279 3472
E-post: This is a mailto link

Se all info