Nyheter från STBF

5 oktober var det Special Olympics Sweden School Day i Järfälla. BK Bus var där och visade upp bowlingen där ungdomarna fick prova på sporten på en bowlingmatta med käglor och klot.

Säsongens första Junior Masters gick av stapeln i Örebro i helgen. AIK:s Emil Dressel tog hem segern.

Höstens GP har kommit halvvägs. Junior League är igång. 3-manna DM spelas med start 20 november. Para-DM spelas 26 november. Därefter startar Mixed-DM och Vintermixen med final i januari. Läs oktobers nyhetsbrev här.

Idag uppdateras BITS. Den stora förändringen är att dyn.hcp inte längre levereras per automatik utan att tävlingsarrangörer istället väljer hur hcp ska genereras. Ett exempel är St-Mäst som redan baserar sitt hcp på snitt.

Vid SvBF:s årsmöte i helgen prisades flera Stockholmare med fina utmärkelser. Lennart Axelsson och Anders Svensson från Fredrikshof mottog SvBF:s högsta utmärkelse i guld. Vavva Gimhag tilldelades GZ-stipendiet.

SvBF meddelar att anmälan till Skol-SM fortfarande är möjlig till och med 10 oktober. Tävlingen, som är för 4-mannalag, spelas mellan november och april.

För att hjälpa våra juniorer att få mer tävlingserfarenhet tittar Juniorkommittén på att anordna en gemensam resa till en juniortävling utanför landet i vår. Anmälan till Team Stockholm har även öppnat.

Snart är det dags att starta upp Skol-SM. Vi påminner om att anmälan till Skolidrottsförbundet behöver göras senast 22 september.

Septembers nyhetsbrev är här. Ligan har startat. Juniorerna är igång med sina anrika tävlingar. Föreningseventet tillsammans med Stockholmsidrotten blev lyckat. Och vi länkar till idrottens förmånliga avtal.

Årets första GP-tourtävling spelades i Brännkyrka i slutet av augusti. 37 ungdomar deltog. Nästa gång ses vi i Rinkeby och då drar också Junior League igång med den första omgången.

I lördags var det äntligen dags för vårt första Föreningsevent. Tillsammans med Stockholmsidrotten bjöd vi in alla föreningar att vara med om en inspirationsdag tillsammans med oss och två idrottspsykologiska proffs.

Spela mer bowling i serieuppehållen eller börja spela seriebowling med polarna? Oavsett av vilken anledning du vill anmäla dig så är inbjudan ute nu. Nytt anmälningsdatum; 10 september. Nya lokala 5-mannabakers är här!

Inbjudan: Junior League

(2017-08-06 17:51)
Snart säsongsstart och tid för anmälan av lag till säsongens Junior League. Som vanligt bjuder vi in lag från Stockholm och angränsande distrikt som vill vara med och spela.

Bowlingdokumentär i SVT

(2017-08-03 21:35)
Under torsdagskvällen visades en dokumentärfilm om bowling i SVT1; "Strrrike - En film om bowling" av Peter Gaszynski och Rolf Wrangnert. Flera Stockholmsprofiler är med. Du har möjlighet att se filmen i SVT Play.

Låt säsongen rivstarta för din förening, häng med på Föreningseventet 26 augusti! Det är snart dags för Senior-VM, GP-touren och nya St-mäst. Tidsättningen är fastställd, nu går det alltså utmärkt att börja skriva in säsongens tider i kalendern.

Tyresö Bowlingpalatz är vår hemmahall. Besök gärna dess hemsida genom att klicka på loggan.